• ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY BUDAPEST

Energetikai tanúsítvány új helyszíneken

Energetikai tanúsítvány új helyszíneken

Családunk kinőtte a régi XI. kerületi ingatlanunkat, így a költözés mellett döntöttünk. Az új otthonunk mostantól kertvárosi környezetben, a XVI. kerületben található. Ez nem csak a család életében nagy lépés, a kis energetikai tanúsító cégemnél is jelentős változásokat hoz. Az egyik legnagyobb lépés, hogy jelentősen megváltozik a vállalási területünk, de talán jobb kifejezés rá, hogy kibővül: az eddigi budai területek mellett megpróbáljuk ellátni a Északkelet, Kelet-Pest megyei régiót is, sőt még annál is többet, mint ahogy erről lesz még szó.

Az energetikai tanúsítvány ára, költségei

Az energetikai tanúsítvány ára, költségei

Az ügyfelek természetes igénye, hogy az energetikai tanúsítvány áráról tájékozódjanak a megrendelés előtt. Ebben a bejegyzésben körbejárjuk a témát, megtudhatjuk, hogyan alakul ki a tanúsítvány ára, milyen árak számítanak 2022-ben reálisnak, olcsónak és drágának. Végül az árazást a szakember szemszögéből is értékeljük, megnézzük hogyan éri meg számára. 

Hogyan zajlik a helyszíni felmérés?

Hogyan zajlik a helyszíni felmérés?

Az előző bejegyzésben áttekintettük mire érdemes figyelni a megfelelő energetikai tanúsító szakember kiválasztásánál. Akár az ott leírt tanácsokkal, akár más módszerrel is választottunk, jogszabály szerint a szakembernek ki kell mennie a helyszínre. Mire számíthatunk, milyen kérdéseket fog feltenni, mit fog megmérni? Ebben a bejegyzésben ezeket a kérdéseket tekintjük át részletesen. 

Útmutató az energetikai tanúsító szakember kiválasztásához

Útmutató az energetikai tanúsító szakember kiválasztásához

A legtöbb ember életében előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor ingatlanjára hiteles energetikai tanúsítványt kell készíttetnie. Sajnos legtöbbször az utolsó pillanatokban, kapkodva kutatnak egy még elérhető szabad szakember után, akik hajlandóságot mutatnak ezt szinte azonnal elkészíteni.  Sokan nincsenek tisztában, hogy ez milyen veszélyekkel jár, így ebben a bejegyzésben végigjárjuk mire kell figyelni, hogyan válasszunk helyesen szakembert.

Távfűtéses ingatlanok energetikai besorolása

Távfűtéses ingatlanok energetikai besorolása

A múltkori bejegyzésben a lakáspiac állásáról számoltam be. Akkor még csak az adás-vételek lassulását lehetett látni és én akkor inkább a piac további hanyatlása mellett foglaltam állást. Azóta persze tudjuk, hogy a piac nemhogy lassult, de egyenesen beszakadt. Természetesen ilyen gyors esésre én sem számítottam, főleg arra nem, hogy ezt egy vírus fogja okozni.

Lakáspiac helyzete az energetikai tanúsítványok tükrében

Lakáspiac helyzete az energetikai tanúsítványok tükrében

Egyre több cikket lehet mostanában arról olvasni, hogy a lakáspiacon növekszik az eladó ingatlanok száma, ezzel párhuzamosan az árak emelkedése gyakorlatilag megállt, jelenleg inkább stagnálnak.  Vajon a lakáspiaci lassúlás tetten érhető az energetikai tanúsítványok számán keresztül is?

 

Statisztikák az energetikai tanúsítói tevékenységünkről

Statisztikák az energetikai tanúsítói tevékenységünkről

Több évnyi tanúsítói múlttal a hátam mögött úgy döntöttem, hogy egy honlapot és egy ehhez tartozó blogot is létrehozok. Első bejegyzésként a cégem múltbeli tevékenységét szeretném bemutatni egy statisztikai összefoglaló keretében. Reményeim szerint ez segít meghatározni a működési területünket és rávilágítani a cég profiljára, erősségeire.